Monday, April 12, 2010

Dewan makan 95% siap


Akhirnya dewan makan anak-anak RYA sudah menampakkan wajah. Bersempena dengan nama Al-Wadi - Lembah, dewan makan ini dibangunkan di atas lembah yang dibawahnya mengalir sungai kecil. Dewan ini sudah 95% siap. Baki yang tinggal hanya pendawaian lampu dan siling saja lagi. Dianggarkan kos untuk menyelesaikan semua ini adalah dalam sekitar RM10,000.00.


Ramai pihak yang datang menghulurkan bantuan, antaranya adalah Anggota Briged 6 yang menolong mengecat bangunan ini disusuli dengan taklimat kesihatan kepada anak-anak RYA pada awal Mac 2010 yang lalu.


Walau pun belum siap sepenuhnya, dewan ini sudahpun digunakan sejak Ogos 2009. Bangunan ini berupaya menampung kapasiti maksima sehingga 150 orang.

Sekali lagi pihak kami ingin menyatakan setinggi penghargaan kepada yang bermurah hati menabur bakti meringankan beban yang ditanggung. Sumbangan untuk menyiapkan baki yang tinggal adalah sangat diharapkan, Semoga jasa kalian disuratkan sebagai amal baik dan gandakan pahala oleh Allah SWT. Hanya Allah yang mampu membalas budi kalian.

No comments: